μου φάνηκε διασκεδαστικό να σας ενημερώνω για νεώτερα κατορθώματα μου!kelili έγραψε: Γενικά αυτό το θέμα με την ημερομηνία λήξης έχει γίνει λίγο υστερία: είναι δυνατόν να μου λέει μια φίλη μου ότι δεν θέλει να πίει 6 μήνες ληγμένο (αλλά σφραγισμένο) ελληνικό καφέ; Τι μπορεί να έχει πάθει δηλαδή ο σφραγισμένος καφές; Άντε να έχει χάσει λίγο το άρωμα του... Ή, είναι δυνατόν να λήγει η ζάχαρη ή το αλάτι και να το πετάμε; Μην τρελαθούμε κιόλας!
Εγώ εμπιστεύομαι τις αισθήσεις μου και κοιτάζω, μυρίζω, δοκιμάζω το προϊόν και αν δεν δείχνει αλλοιωμένο συνήθως το καταναλώνω κανονικά. Γάλα Δ ας πούμε κρατάει τσεκαρισμένα ανοιγμένο στο ψυγείο εώς και 7 μέρες μετά την ημερομηνία λήξης. Έχω πίει χυμό φρουλαιτ ή κάτι ανάλογο, 2 μήνες ανοιγμένο-ληγμένο στο ψυγείο και φυσικά δεν έπαθα τίποτα. [Ακόμα... ]
Λοιπόν:
-Κίτρινη τεκίλα, ανοιγμένη και 12 χρόνια στην κατάψυξη, την ήπιαμε σε πάρτυ πριν 2 εβδομάδες. Αποτέλεσμα; Μεθύσαμε! Λες να έφταιγε που ήταν χαλασμένη;;;
-Μόλις τώρα έφαγα beef jerky (κομματάκια ξερό καπνιστό κρέας σε συσκευσία σαν τσιπς) ληγμένο από 21 Φεβρουαρίου 2009. Και φασολάκια μαγειρεμένα με χυμό ντομάτας ληγμένο από 28/06/2008 και ανοιγμένο ήδη 1 μήνα στο ψυγείο. Μαζί, φυσικά, με φέτα που την καθάρισα εξωτερικά με προσοχή από κάτι πράσινες και κόκκινες μούχλες που είχε [αυτό όμολογώ ότι ήταν λίγο scary ], αλλά κατά τα άλλα ήταν ολόφρεσκη , κάπου τον Σεπτέμβριο την είχαμε αγοράσει, θυμάμαι...
Αν πάθω κάτι θα σας το γράψω αύριο .
Δυστυχώς, το γιαουρτάκι μου, ανοιγμένο μόλις πριν 1 μήνα και ληγμένο μόλις από τις 13/10 δεν το δοκίμασα καθόλου γιατί ήταν πράσινο και κίτρινο στην επιφάνεια και μου φάνηκε κάπως... μη ασφαλές προς κατανάλωση ! Κρίμα, και ήταν ολόφρεσκο, ούτε 20 μέρες δεν είχε λήξει ...
Αυτές τις μέρες ετοιμάζομαι να χρησιμοποιήσω κάτι κύβους μυρωδικών για μαγείρεμα που έχουν λήξει από τον 03/2004 -δείχνουν να είναι σε άριστη κατάσταση!
Δεν καλώ κανέναν για φαγητό, μην ανησυχείτε!
Συνεχίζεται... αν επιζήσω...