Δημοσίευση
από Νατάσα_Αλέξης » 07 Απρ 2013, 21:47
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΜΕΝΗ
Υλικα για την ζυμη:[/color]
1 φλιτζανι ζαχαρη
1 βιταμ (αφηστε εξω απο το ψηγειο αρκετη ωρα για να ειναι μαλακο)
1 μπεικινγκ
2 αυγα
αλευρι για ολες της χρησεις (οσο χρειαστει για να σφιξει η ζυμη)
Υλικα για την γεμιση:
1 φλιτζανη ζαχαρη
6 μηλα (καλυτερα κοκκινα)
κανελα
καρυδια (ψιλοκομμενα με τα δαχτυλα)
Εκτελεση ζυμης:
Παρτε μια λεκανη (η στο μιξερ οποια θελει) κοβω σε μικρα κομματακια το βιταμ και βαλτε το στην λεκανη/μιξερ , πρσθετω και την ζαχαρη,τα αυγα , το μπεικινγκ και αλευρι αρκετο και αρχιζουμε και πλαθουμε... η ζυμη πρεπει να γινει σε μορφη πλαστελινης οποτε πλαθοντας την ζυμη , προσθετετε αλευρι εως οτου παρει την μορφη που σας προανεφερα και να μην κολλαει πια στα χερια σας...
οταν θα ειναι ετοιμη η ζυμη κοψτε την στα 2 και βαλτε την στο ψυγειο να παγωσει το βουτυρο για να ειναι πιο ευκολη στο τριψιμο αλλιως ειναι πολυ μαλακο και θα πεδευτειτε...
οταν δειτε οτι παγωσε η ζυμη αρχιστε να ετοιμαζετε την γεμιση ...
καθαριστε τα μιλα και τριψτε τα στο ρεντε, αφαιρεστε με ενα τρυπητο ολο τον χυμο που εχουν βγαλει τα μηλα , βαλτε τα σε ενα μπωλ, προσθεστε την ζαχαρη, τα καρυδια και οση κανελα θελετε και ανακατεψτε...
παρτε την ταρτιερα περιπου 30 εκ. και ξεκινηστε να καλυπτετε τον πατο τριβοντας με τον ρεντε το ενα κομματι απο την ζυμη.Οταν τελειωσετε, με τα δαχτυλα σας πατηστε ελαφρως να κολλησουν μεταξυ τους και να καλυφθουν η ακρες...
απο πανω προσθεστε την γεμιση και απλωστε ομοιομορφα και μετα με το αλλο μισο της ζυμης καλυψτε την επιφανια της ταρτας με τον ιδιο τροπο που καλυψατε τον πατο. την επιφανια αφηστε την ετσι οπως την τριψατε μην την πατησετε με τα δαχτυλα..
ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο για μια ωρα στους 180 βαθμους.
αφου ψηθει και την βγαλετε απο τον φουρνο αφηστε την λιγο να κρυωσει και προσθεστε απο πανω αχνη ζαχαρης και κανελα... οχι ομως πολυ...ισα ισα για ντεκορ !!!!!
εγω μεχρι τωρα απο υλικα βαζω ακριβως τα μισα και ειναι οτι πρεπει... οποτε μου βγαινει ακομα πιο οικονομικη ...
αντι για 6 μηλα βαλτε 3 και ουτω καθε εξης... μονο αν εινα για ταψι χρειαζονται η κανονικες ποσοτητες, για ταρτιερα ειναι οτι πρεπει τα μισα απο οτι σας εγραψα!!!
καλη ορεξη κοριτσια ειναι δοκιμασμενη 100%